OSALLISTU

Viime vuonna, useita kertoja törmättyään, Roxana, Martina, Ana ja Rosamaría, latinalaisamerikkalaisen,
Helsingissä kulttuurialalla työskentelevien naisten joukko, perusti projektin nimeltä ”La Colectiva” (kollektiivi), tarjotakseen alustan, joka edistää, rohkaisee ja kokoaa ääniä ja tarinoita siitä, kuinka latinalaisamerikkalainen identiteetti Suomessa ilmentyy, rakentuu ja nousee esiin.

Nämä tarinat kootaan lyhyellä kyselyllä, joka on suunnattu Suomeen juurtuneille latinalaisamerikkalaisille. Kyselyssä on kaksi osaa, joista ensimmäisessä kysytään perustietoja ja toisessa pyydetään täydentämään lauseita liittyen maahanmuuttoon, lähtemiseen ja saapumiseen liittyen. ”Kun minä lähdin…” ”Kun minä saavuin…” ”Nyt kun olen täällä…”

Nämä lauseet voit täydentää omista kokemuksistasi käsin, huomioiden oma mietteesi, muistosi, kokemasi vaikeudet, kaipuut, saavutukset ja kaipaamasi äänet.

Nämä lauseet muodostavat pohjan julkaisulle, jossa työstämme yhteisen runon, aiemmin julkaisemamme manifestin tapaan. Identiteetti, kulttuurierot, alueet, julistustila, nousevat äänet. Tavoitteenamme on löytää vähintään sata Suomeen juurtunutta, latinalaisamerikkalaista vastaajaa jakamaan kokemuksensa saadaksemme aiheestamme monipuolisen ja kattavan kuvan. Kiitämme jo etukäteen niitä, jotka haluavat jakaa kanssamme ajatuksensa ja aikansa ja tulla julkaisuun mukaan, sekä niitä, jotka levittävät julkaisua siitä mahdollisesti kiinnostuneille.

Vastaajien henkilökohtaisia tietoja suojataan eikä niitä jaeta eteenpäin ilman asianomaisten lupaa, ja jaetut tarinat käsitellään anonyymisti. Pyydämme kuitenkin vastaajilta lupaa mainita heidän nimensä julkaisun kiitospuheessa projektin päättyessä – mutta vain jos vastaaja sen sallii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s